Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Posne sarme sa suvim grožđem za Badnje veče

Posne sarme sa suvim grožđem za Badnje veče

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2444k261
Posne sarme sa suvim grožđem za Badnje veče4 / 4
22/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Po mirisu ćete ih prepoznati, a u ukus ćete se zaljubiti"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 glavica
  • pirinač - 2 šolje
  • šargarepa - 4 komada
  • crni luk - 2 glavice
  • suvo grožđe - 1 pakovanje, krupno, crno
  • biber - prstohvat
  • ljuta tucana paprika - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite listove od glavice kupusa i odstranite deblji deo. Naseckajte luk i šargarepu, stavite ih da se prže, a za to vreme operite pirinač i kasnije ga dodajte u luk.

Pržite sve zajedno dok pirinač ne postane proziran, začinite sa malo bibera, aleve paprike, dodajte čubar i so. Dodajte i suvo grožđe, dobro promešajte i kašikom stavljajte nadev na svaki list kupusa.

Pospite tucanom ljutom paprikom (po želji). Umotajte sarme i poređajte ih u šerpu, a na dno šerpe sipajte malo seckanog kupusa.

Ako je neophodno, dodajte još malo ulja i pritisnite tanjirom sarme.

Kuvajte sarme na umerenoj vatri oko 40 minuta i poslužite ih tople.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: