Sos Gribih

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18792
23/01/2019
"Dobar kuvar zna, da uz odgovarajući sos, jelo postaje duplo ukusnije "
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano692
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada, tvrdo kuvana
  • paradajz - 1 komad, mali, dobro sazreo
  • divlji luk - 1 veza
  • sok od limuna - 2 kašike
  • dižonski senf - 1 kašičica
  • biber
  • sirće - 1 kašika, sa zelenim začinima
  • ulje - 100 ml
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite jaja i odvojite cela žumanca. Belanca sitno naseckajte. Žumanca ispasirajte kroz cediljku i prebacite ih u posudu.

Dodajte senf, sirže, biber i sok od limuna.

Sipajte ulje u tankom mlazu i uz neprestano mešanje treba da dobijete sos gustine krema. Začinite sa malo soli i bibera.

Operite paradajz i presecite ga na pola. Koristite samo mesnati deo (bez soka i semenki) i naseckajte ga na sitne kockice. Nasecite luk na kolutove.

Dodajte luk, paradajz i naseckano belance u sos. Sos se izvrsno slaže uz krompir salate, sveže povrće, lisnate salate i hladno pečenje.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar