Sos Harisa

Toni AleksovToni AleksovDžedaj19112
14/10/2019
"Ako ste ljubitelji pikantne hrane, ovaj sos je specijalno za vas - pripremite i jedite sa zadovoljstvom i apetitom "
Priprema25 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno45 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano365
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paprika - 2 komada, crvene, mesnate
  • ljute paprike - 6 komada
  • habanero - 1 komad
  • ulje - 2 kašike
  • kumin - 1/4 kašičice seme + 1/4 kašičice u prahu
  • korijander - 1/4 kašičice seme
  • nana - 1/2 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • beli luk - 4 čena
  • limun - 1 komad
  • maslinovo ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Ispecite paprike i stavite ih u najlon kesu da odstoje, pa ih oljuštite.

Prokuvajte posoljenu vodu i u nju stavite habanero papriku i ljute paprike, pa ih kuvajte oko 3 minuta.

Ocedite paprike i ohladite ih, pa im uklonite seme. Zapecite na suvom tiganju seme korijandera i kumina oko 2 minuta.

Izmrvite seme u avanu, dodajte nanu i kumin u prahu. Prebacite začine u blender zajedno sa pečenim paprikama, ljutim paprikama, sokom od limuna, belim lukom i uljem.

Pasirajte dok ne dobijete glatku smesu. na kraju dodajte maslinovo ulje i poslužite.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar