Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Svinjska džigerica na venecijanski način

Svinjska džigerica na venecijanski način

Jordanka TasevaJordanka Taseva
Inovator
170411k60
Svinjska džigerica na venecijanski način
Fotografije: Jordanka Taseva
1 / 3
28/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Sočan i aromatičan delikates koji obavezno traba da se jede sa dobro ohlađenim belim vinom i u prijatnom društvu"

Potrebni sastojci

  • svinjska džigerica - 600 g
  • mladi luk - 3 vezice
  • crno vino - 150 ml
  • so - prstohvat
  • biber - prstohvat
  • aleva paproka - prstohvat
  • ulje - 3 - 4 kašike ili maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsku džigericu operemo i osušimo. Posolimo i pobiberimo po ukusu.

U zagrejanoj masnoći zapržimo blago džigericu, dodajemo i alevu papriku, vadimo i ostavljamo na toplom da se ne ohladi. Možete da ga zavijete u folijom da zadržite temperaturu.

U istoj masnoći zapržimo luk, isečen na sitno. U njega dodajemo svinjsku džigericu i vino.

Pržimo 10-15 minuta ili dok vino ne ispari. Po želji možete da servirate sa krompir pireom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: