Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Musaka sa pirinčem, mesom i spanaćem

Musaka sa pirinčem, mesom i spanaćem

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Musaka sa pirinčem, mesom i spanaćem
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 4
30/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Sveža musaka koja će se usladiti čak i zakletim tradicionalistima u kulinarstvu"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 350 g
  • luk - 1 glavica
  • šaragrepa - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • spanać - 1 vezica
  • pirinač - 1 šolja
  • so
  • biber
  • čubar
  • za preliv
  • kiselo mleko - 400 g
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 1 kašika
  • kačkavalj
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte meso i zapržite ga u malo ulja. Dodajte isečen luk i pirinač.

Dodajte spanać i paradajz isečen na sitno. Dodajte so i začine po ukusu.

Sipajte vodu i kuvajte jelo u rerni na 200 stepeni dok voda skoro ne uvri.

Umutite jaja sa malo mleka i brašna. Prelijte musaku i pospite narendanim kačkavaljem.

Vratite nazad u rernu i dopecite dok ne postane zlatasto. Servirajte sa kašikom kiselog mleka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: