Čips od šargarepe i tikvice

30/01/2019
"Da li želite čips od povrća, od šargarepe i tikvice? Sada nas vi pitajte da li želimo pivo "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano116
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ako želite da napravite ukusan čips od povrća, nije vam potrebno mnogo sastojaka. Jednu veliku tikvicu i jednu veliku šargarepu isecite na duge trake. Stavite trake u šerpu sa posoljenom vodom i ostavite da odstoje 15 minuta da upiju so, a nakon toga ih ocedite u đevđiru, nemojte ih prati.

Sipajte šaku brašna u najlon kesu i stavite trake iz dva puta. Trake dobro uvaljajte u brašno, protresite kesu. Ugrejte mnogo ulja u dubokoj kaseroli.

Sipajte u jednu posudu hladnu vodu da vam bude pri ruci i u nju sipajte šaku leda. Izvadite pažaljivo jednu po jednu trakuod povrća iz kese sa brašnom i potopite u hladnu vodu na kratko, nakon toga odmah stavite u ugrejano ulje.

Stavite da se prži samo po nekoliko - po 4-5, da se ne lepe jedna za drugu. Pržite dok ne dobiju zlatnu boju. Pazite da ne zaogri, da ne bi bio gorak. Bude brzo gotovo.

Izvadite čip i ocedite na ubrusu da se ocedi višak ulja.

Servirajte ih uz kiselo mleko, začinjeno svežom mirođijom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar