Stek Antoanet

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367512k104
Stek Antoanet
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 3
02/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Pripremljen za kraljicu - sada već i vi možete da uživate u njemu"

Potrebni sastojci

  • svinjske kolenice - 3 komada
  • breskve - 5 komada
  • zdravac - 3 - 4 struka ili rozetla
  • belo vino - 100 ml
  • mrvice hleba - 50 g
  • kačkavalj - 100 g
  • ruzmarin - 2 - 3 struka, svež
  • balsamiko sirće - 30 ml
  • med - 2 supene kašike
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite marinadu za meso od jednake količine meda, balsamiko sirćeta i maslinovog ulja.

Odvojite svinjske šnicle od kostiju. Začinite solju i biberom i potopite u marinadu.

Prepolovite breskve, nemojte ih ljuštiti. Odvojite košticu i isecite na četvrtine.

Pecite kolenice u ugrejanom tiganju sa maslinovim uljem. Dodajte komade bresaka unutra. Sipajte belo vino. Dodajte strukove rozetle i ruzmarina.

Pospite odozgo rendanim kačkavaljem i mrvicama hleba i stavite jelo u rernu.

Pecite stek Antoanet u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni samo sa gornjim grejačem 12-15 minuta dok hrskava korica ne dobije zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: