Svinjski stek u rerni

02/07/2018
"Danas smo na steku, svinjskom steku i u goste primamo samo prijatelje koji nose hladno pivo "
Priprema10 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
  • Ukupno pregledano151
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 1 kg
  • med - 2 supene kašike
  • pivo - 1/2 šolje
  • maslac - 20 g
  • biber - 1/2 kašičice
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Lepo operite svinjske šnicle hladnom vodom, nakon toga ih pospite solju i biberom sa obe strane. Nije potrebno da lupate šnicle.

Ugrejte med i maslac u maloj posudui, neprestano mešajte, nakon toga lepo namažite šnicle smesom.

Poređajte šnicle u pleh i prelijte ih pivom i sa pola šolje vode. Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 60 minuta.

Nakon toga skinite foliju sa pleha i vratite u rernu dok ne dobije lepu zlatnobraon boju.

Šnicle servirajte tople u društvu odgovarajuće salate i dobro ohlađene krigle piva ili flaše vina.

Prijatno i živeli!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar