Brzi stek

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Brzi stek1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Marinirajte ranije, da se nasladite ukusnim stejkom, pripremljenim za samo 5-10 minuta"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 4 gotova steka
  • crno vino - 1 šolja
  • balsamiko sirće - 2 kašike
  • voćni sok - 50 ml
  • bosiljak - 1 kašičica, sušeni
  • majčina dušica - pola kašičica sušena
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Stekovi su brzi, ukoliko ih marinirate dan ranije.

Ako je potrebno blago istucajte meso, pomešajte sve ostale sastojke i marinirajte meso što je moguće duže.

Nakon toga stekovi se stave na roštilj i peku se po 4-5 minuta sa svake strane. Mogu da se mažu marinadom tokom pečenja.

Servirajte stekove sa svežim povrćem i sečenim limunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: