Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Šnicle»Stek na fiorentinski način

Stek na fiorentinski način

Teodora CekovaTeodora Cekova
Početnik
16921
Stek na fiorentinski način
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Hoćete li uspeti ili da uzmemo flašu vina i da priteknemo u pomoć?"

Potrebni sastojci

  • šnicle - 4 komada, goveđe, sa kostima
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte roštilj.

Namažite stekove maslinovim uljem.

Stavite na 5-7 minuta da se peku sa svake strane. Nakon toga smanjite temperaturu i pofignite roštilj.

Stekove pecite tako što ih okrećete sa obe strane. S vremena na vreme posolite i pospite biberom.

Gotov stek treba da bude poluživ u sredini.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: