Način pripreme
Prosevamo brašno i pomešamo sa praškom za pecivo. Maslac i krem sir umutimi mikserom. Dodajemo brašno u porcijama sa praškom za pecivo, a nakon toga so, sirće i vodu, nastavljamo da mešamo. Zamesimo meko testo, oblikujemo loptu i uvijamo providnom folijom. Dobijeno testo ostavljamo u frižideru na oko jedan sat.
Za to vreme pripremamo nadev. U posudi umutimo žumanca sa krem sirom. Začinimo solju, biberom i estragonom. Ako je moguće da estragon bude svež, nažalost ja nisam imala, pa sam stavila suv. Na kraju dodajemo jednu kašičicu maslinovog ulja. Lepo promešamo smesu da bude homogena i glatka i stavljamo u frižider dok pripremamo povrće.
Patlidžan, tikvicu i šargarepu operemo i isečemo po dužini na dva dela, a nakon toga na tanke trake uz pomoć široke ljuštilice za povrće. Gotove trake od porća stavljamo da se malo kuvaju (treba da budu polukuvane, da budu žilave) u posoljenoj vodi. Ocedimo i osušimo.
Razvijemo testo na koru, veću od prečnika kalupa za pečenje. Otvaramo ivice kalupa prečnika 20 cm, prethodno obložen papirom za pečenje - dno i ivice.
Testo prebacujemo u nju, prstima oblikujemo ivicu. Dno izbušimo na nekoliko mesta viljuškom. Preko testa rasporedimo nadev sa krem sirom.
Počinjemo ređanje tankih tračica povrća spolja ka unutra, smenjujemo boje. Prelivamo odozgo sa malo maslinovog ulja. Na kraju kolač stavljamo da se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni.