Način pripreme
Zamesimo domaće testo za picu ili koristimo gotovo iz prodavnice (domaće pripremljeno je uvek ukusnije).
Pospemo brašnom radnu površinu i razvučemo testo u oblik pravougaonika. Prebacujemo na foliju. Namažemo odozgo obilno smesom od paradajz pirea, belog luka u prahu i 1 supenom kašikom maslinovog ulja, trudimo se da ostavimo po ok o1 cm nenamazano od ivica. Slaninu sečemo na tanke kriške i poređamo ravnomerno preko pirea
Preko njega poređamo masline (bez koštica i isečene na krugove) posipamo čubrom, bosiljkom i na kraju rendanim kačkavaljem. Uz pomoć folije uvijemo u čvrst rolat i ostavljamo u frižideru na 30-40 minuta.
Prethodno ugrejemo rernu na 180 stepeni. Izvadimo rolat, odvojimo foliju i širokim nožem, namazanim uljem ili maslinovim uljem, sečemo na jednake kriške.
Prebacujemo u pleh na papir za pečenje i malo ih zgužvamo da dobiju oblik ružica, namažemo ih smesom od umućenog žumanca i dve supene kašike maslinovog ulja i pečemo dok ne bude gotovo na srednjoj rešetki sa uključenim ventilatorom.
Po želji, sva minuta pre nego što budu gotove posipamo dodatno rendanim kačkavaljem i vraćamo u rernu dok ne dobiju zlatnu boju.