Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica salami sa crnim testom u domaćoj peći

Pica salami sa crnim testom u domaćoj peći

MikaMika
Početnik
172426
Pica salami sa crnim testom u domaćoj peći
Fotografije: Mika
1 / 3
27/01/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
165 min.
Porcije
6
"Atraktivna pica sa kojom ćete obradovati celu porodicu"

Potrebni sastojci

  • ZA TESTO
  • tipsko brašno - 1100 g
  • suvi kvasac - 1 pakovanje (10 g)
  • kiselo mleko - 1 komad
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • sveže mleko - 1 šolja
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 2 supene kašike
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • za bojenje testa
  • aktivni ugalj - 8 kapsula
  • ZA NADEV
  • paradajz pire - 3 supene kašike
  • špek salama - 100 g
  • šunka - 100 g
  • kačkavalj - 100 g
  • pečurke - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

U kiselom mleku se muti soda da se ugasi, a kvasac se razmuti u blago zagrejanom svežem mleku sa šećerom.

U duboku posudu stavljamo kiselo mleko sa sodom, umućena jaja sa uljem i nadošli kvasac.

Postepeno dodajemo tipsko brašno sa solju i aktivni ugalj, nakon čega mesimo.

Gotovo crno testo vadimo na radnu površinu i mesimo dok se ne dobije meko testo.

Gotovo testo ostavljamo da nadođe. Kada nadođe razvijamo tanku koru veličine peći.

U isto vreme peć podmazujemo uljem i stavljamo poklopac. Stavljamo u hladnu rernu da se zagreje na 30 minuta na 200 stepeni.

U zagrejanu peć stavljamo razvijenu koru, garniramo navedenim sastojcima i pečemo picu 12 minuta na 250 stepeni.

Pica salami sa crnim testom u domaćoj peći je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: