Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Mlečna Salata»Katak sa tikvicama i šargarepom

Katak sa tikvicama i šargarepom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k444
Katak sa tikvicama i šargarepom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
04/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Obećavamo vam da ukusniji katak od ovog nećete nigde naći!"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad
  • šargarepe - 2 komada, srednje velike
  • beli luk - 2 čena
  • so
  • ceđeno kiselo mleko - 300 g
  • masline
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite šargarepe i tikvicu.

Narendajte ih na krupno rende. Blanširajte ih na kratko u posoljenoj vodi. Ocedite ih.

Oljuštite čenove belog luka i izgnječite ih.

Dodajte povrće u ceđeno kiselo mleko (katak). Začinite belim lukom, dodajte isečenu mirođiju. Servirajte s maslinama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: