Način pripreme
U posudi pomešamo kvasac sa 100 ml mlake vode, soli i šećerom. U duboku posudu sipamo brašno i pravimo udubljenje u sredini. Sipamo nadošao kvasac, dodajemo mleko i ulje i počinjemo da mesimo meko testo.
Kad umesimo testo, prebacujemo ga u duboku posudu i namažemo sa malo ulja da se ne uhvati korica. Pokrivamo ga folijom i ostavljamo na sobnoj temperaturi 2 sata da se udvostruči.
Za to vreme isečemo salamu il kačkavalja na tanke ivice. Kad testo bude gotovo, odvajamo 1/3 od njega i razvijemo na pravougaonu koru debljine 3 mm i sečemo na ivice širine 3-4 cm.
Ivice namažemo paradajz pireom ili kečapom i počinjemo da ređamo sastojke, smenjujemo salamu, kačkavalj do kraja ivice. Uvijamo ivicu i odozgo posipamo šarenom soli. Tako dok ne potrošimo testo.
Pokrivamo pleh za pečenje golijom i poređamo mini ružice, ostavljamo 20 minuta da nadođe. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20-30 minuta.
Napomena: Ako vam ostane testa, možete ga zamrznuti za sledeći put ili da napravite jednu veliku picu. Po želji u nadev možete dodati paprike, pečurke, sveži paradajz ili šta god želite.