Način pripreme
Napravite udubljenje u prosejanom bršanu i u njega sipajte dva jajeta, pomešana viljuškom sa dva prstohvata soli.
Izmrvite pola kockice kvasca u ugrejanom svežem mleku i kad se rastvori, dodajte i njega, takođe ugrejano sveže mleko, izrendanu polovinu limuna i vanilu. Zamesite od sastojaka meko testo. Ostavite u brašnom posutoj posudi, pokrijte krpom i ostavite da nadođe dok se ne udvostruči.
Razvucite testo i isecite na 16 jednakih delova, a od njih oblikujte loptice. Svaku loptu razvuxite na brašnom posutoj radnoj površini. Napravite mali krug prečnika oko 12 cm. Rasporedite pogače na osam parova. Ja sam napravila jedan deo sa čokoladom, a drugi sa marmeladom.
Namažemo jednu pogaču čokoladom, a preko stavljamo drugu, takođe namazanu čokoladom. Tako kako su jedna na drugoj, uvijte ih u rolat. Svaki kraj rolata savijte nadole. Stavite ispod rolata u sredini.U dva kraja oštricom noža napravite prorez. Isečene delove otvorite da liče na listove cveća.
Brioše poređajte u pleh, na razmaku jedan od drugog, na papiru za pečenje.
Ostavite ponovo da nadođu oko 30 minuta. Namažite svežim mlekom uz pomoć četke i stavite u ugrejanu rernu da se peku na 180 stepeni 20 minuta.
Dok su još topli, pospite brioše sa šećerom u prahu sa vanilom.