Tikvice sa orijentalnim nadevom i pistaćima

09/02/2019
"U sezoni tikvica, kuhinja treba da bude široko otvorena za razne i ukusne kulinarske improvizacije "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano68
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 6 koamda
  • maslinovo ulje - 150 ml
  • za nadev
  • pirinač - 50 g
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • crveni luk - 1 komad, glavica
  • luk - 1 komad
  • pistaći - 25 g
  • piment - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • nana - 2 kašičice
  • so
  • voda - 1 1/2 šolje
  • za pesto sa mirođijom
  • miroiđja - 1 veza
  • maslinovo ulje - 1 šolja za kafu
  • mladi beli luk - 1 glavica
  • so
  • balsamiko sirće - 3supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Odsečemo poklopac na opranim tikvicama od drški i sa tankim nožem izvadimo unutrašnjost.

U maslinovom ulju propržimo isečene glavice luka, paradajz pire, isečene pistaće, piment, kašiku šećera, nanu i oprani pirinač.

Mešamo na umerenoj vatri dok pirinač ne postane providan. Dodajemo so i unutrašnjost izvađenih tikvica.

Dobijenom smesom napunino tikvice i poređamo u pleh. Dodajemo malo masti, so po ukusu i vodu.

Jelo pečemo u rerni oko 30 minuta na 200 stepeni.

Za pesto isečemo opranu i osušenu mirođiju, dodajemo izgnječen beli luk, so, maslinovo ulje i balsamiko sirće.

Serviramo sa prženim mladim krompirom i pestom od mirođije.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar