Tikvice sa Ratatuj nadevom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacPočetnik
24/07/2017
"Samo kod nas zdravo je veoma ukusno i ukusno je veoma zdravo "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano279
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite tikvicu, tako da dobijete oblik čaše, pa ga blanširajte u šerpi sa kpućom vodom. Krajeve, koje ste isekli od tikvice, sačuvajte za poklapanje.

Operite, osušite povrće i ogulite.

Patlidžan sitno iseckajte, a papriku i šargarepu - na kockice. Luk, beli luk i izdubljeni deo tikvica sitno iseckajte.

U odgovarajuću posudu sipajte maslinovo ulje i propržite kockice patlidžana.

Njemu dodajte šargarepu i luk, papriku i tikvicu. Na kraju dodajte paradajz pire, grašak, kukuruz i beli luk. Začinite - dodajte biber, so i origano.

Dobijenom smesom napunite blanširane čašice, stavite poklopce i pecite oko 15 minuta u umereno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Kao dršku za poklopac sam iskoristila badem.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar