Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Sarma od zečijeg mlevenog mesa sa pirinčem

Sarma od zečijeg mlevenog mesa sa pirinčem

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Sarma od zečijeg mlevenog mesa sa pirinčem
Fotografije: Mariana
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
10
"Sarme sa ukusom za milione, što ih direktno plasira u top 5 najukusnijih sarmi koje smo ikada probali"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 glavica
  • zečije mleveno meso - 800 g
  • pirinač - 1 šolja
  • nana - 1 kašičica
  • praziluk - 1 struk
  • sok od paradajza - 1 šolja
  • aleva paprika
  • biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite listove kupusa, odvojite malo od tvrđeg dela.

Isecite sitno praziluk i stavite u duboki tiganj da se prži, nakon toga dodajte mleveno meso. Sipajte sos od paradajza, oprani pirinač i začine, promešajte i kad se propži isključite ringlu.

Uzmite list kupusa i stavite po 2 kašičice od smese, uvijte sarmice i tako sa celom smesom.

Isecite unutrašnjost kupusa sitno i stavite na dno šerpe, odozgo poređajte zbijeno i sarmice, dodajte vodu i malo čorbice.

Odozgo pritisnite težim porcelanskim tanjirom i kuvajte dok ne bude gotovo.

Po želji možete napraviti sos uz njih.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: