Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Ražnjići»Sočni teleći ražnjići

Sočni teleći ražnjići

Bilyana VladovaBilyana Vladova
Šef kuhinje
1153734138
Sočni teleći ražnjići
Fotografije: Bilyana Vladova
1 / 2
11/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
10
"Najsočniji i najukusniji ražnjići - obavezno ih morate probati"

Potrebni sastojci

  • teletina - 500 g
  • mleko - 1 l
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • zeleni biber
  • beli biber
  • limun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite teletinu u kesu i blago izlupajte, a zatim izvadite i iseckajte na komadiće. Zatim ih stavite u duboku činiju i prelijte mlekom.

Posudu pokrijte plastičnom folijom i stavite u frižider da odstoji makar 12 sati.

Smesa mora biti u frižideru, kako se ne bi mleko i meso pokvarili.

Kad izvadite meso, ocedite mleko i zatim nabodite komade na ražnjiće. Onda ih poređajte u tepsiju i posipajte solju, alevom paprikom, pa crnim, zelenim i belim biberom po ukusu.

Nakon toga rasporedite ražnjiće na hladnom roštilju. Na taj način će se ražnjići ispeći ravnomerno unutra i spolja. Kad se ispeku, iscedite pola limuna preko, kako bi bili još sočniji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: