bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Ćevap»Teleći kebap sa paradajz sosom

Teleći kebap sa paradajz sosom

Teleći kebap sa paradajz sosom
Fotografije: Djemile Cheshlieva
1 / 4
12/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
"Gledajte na ovo kao na ukusnu pečenu tortu od telećeg mesa, koja treba da bude servirana sa lepim crvenim vinom"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg, teleće
  • luk - 1 komad
  • peršun - 5 - 6 strukova
  • paprike - 1 komad, velika zelena (1/2 se stavlja unutra u mleveno meso, a 1/2 preko)
  • beli luk - 3 čena
  • biber - 1/2 kašičice
  • kumin - 1/2 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • maslac - 4 supene kašike
  • paradajz - 1/2 komada
  • paradajz pire - 4 supene kašike
  • sok od paradajza - 100 ml
  • voda - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso stavljamo u odgovarajući pleh. Odozgo stavljamo iseckan luk, sitno iseckan peršun i sitno iseckanu papriku, pola, a beli luk izgnječimo. Začinimo solju, kuminom, biberom i alevom paprikom.

Sve lepo promešamo. Posle mleveno meso dobro rasporedimo po celom dnu pleha i malo pritiskamo. Isečemo na trouglove kao picu.

Rastopimo maslac, ostavljamo da se malo ohladi i prelivamo mleveno meso. Uz pomoć četke nanesemo svuda.

Posebno u posudi pomešamo paradajz pire, sok od paradajza i vodu. Ovom smesom ponovo prelivamo mleveno meso i rasporedimo svuda.

Odozgo, po sredini poređamo u obliku cveta pola paprike, isečene na trakice i pola paradajza. Posolimo po želji.

Teleći kebap pečemo u ugrejanoj rerni na 190 stepeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: