Način pripreme
Operemo rebra i stavljamo ih u šerpu.
Oljuštimo i isečemo luk na veoma sitno. Dodajemo ga u rebra, začinjavamo bosiljkom i solju, dobro pormešamo.
Ostavljamo jedan sat u frižideru da upiju aromu luka. Nakon što porđe jedan sat sipamo vodu i vino i stavljamo da se peku u rerni pod poklopcem.
Šerpa, koju korisitim, je pogodna da se koristi u rerni, poklopac je staklen ima dršku, ali ja sam je skinula.
Ostavljamo ih da se skuvaju i da ostanu na masnoći koju će pustiti. Kuvala sam ih oko sat i 58 minuta na 200 stepeni.
Dok su se rebarca kuvala skuvala sam kilogram krompira (sitnijeg). Nakon što se ohladio oljuštila sam i isekla.
Kada su rebra već bila gotova, stavila sam krompir u nijih i dobro promešala. Od masnoće rebara krompir je postao malo masniji, ali mnogo ukusniji.
Poređala sam odozgo rebarca, stavila po parčence kačkavalja na svako od njih i ostavila u toploj rerni da se istopi.