Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pohovani sir»Hrskavi aromatični sirevi

Hrskavi aromatični sirevi

Maria DoevaMaria Doeva
Pomoćnik kuvara
405286
Hrskavi aromatični sirevi2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Obožavamo hrskave izazove, posebno ako ih neko servira uz njih i hladno pivo"

Potrebni sastojci

  • sir - 200 g, kravlji
  • bosiljak - 2 - 3 prstohvata
  • beli luk u prahu - 2 - 3 prstohvata
  • orasi - 2 - 3 prstohvata, sitno samleven
  • jaja - 2 - 3 komada
  • krompir pire - u prahu
  • brašno - za pohovanje
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Isečemo sir na trake, odgovarajuće za pohovanje i posipamo bosiljkom, belim lukom i orasima.

2. Krompir pire (ne rastvaramoga, nego koristimo suvo) i brašno sipamo u posebne posude, a jaja umutimo žicom.

3. Uvaljamo sir u brašno, potapamo u umućena jaja, vadimo ih i uvaljamo u krompir pire.

4. Pržimo dok ne dobiju zlatnu boju u ugrejanom ulju. Prilikom prženja, ulje treba da pokriva sastojke.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: