Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinsjka rebarca u đuvečari sa prazilukom

Svinsjka rebarca u đuvečari sa prazilukom

Svinsjka rebarca u đuvečari sa prazilukom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Znate li kako je praziluk najukusniji - sa svinjskim rebarcima u đuvečari, razume se"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1 kg
  • praziluk - 3 struka
  • krompir - 1/2 kg
  • šargarepa - 1 komad
  • začin od povrća
  • ulje - 3 kašike
  • so
  • peršun - suvi
  • bujon od kostiju
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite rebarca i operite ih. Stavite ih u odgovarajuću posudu za kuvanje (ekspres lonac) i prelijte ih vodom. Kuvajte ih dok ne budu gotova.

Oljuštite praziluk, šargarepu i krompir i isecite ih na odgovarajuće parčiće.

Stavite praziluk na dno đuvečare, prelijte masnoćom i dodajte šaragrepu i krompir. Poređajte rebarca odozgo, začinite solju i začinom od povrća. Sipajte oko šolju bujona od kostiju (može i više) i poklopite poklopcem.

Stavite đuvečaru u rernu (hladnu rernu) i uključite na 200 stepeni.

Pecite oko sat od kad se rerna zagreje.

Pre nego što servirate pospite suvim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: