Prženi gust pasulj za prilog

Toni AleksovToni AleksovPočetnik
21/02/2019
"Ako je pasulj, da bude pržen - tako je nastao najukusniji prilog uz omiljeno pečenje "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano206
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom sedmice12
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pasulj - 400 g, prethodno skuvan na tihoj vatri
  • ulje - 1 šolja
  • brašno - 1 kašika
  • crni luk - 1 mala glavica
  • piskavica - 1 kašičica, u prahu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • nana - 1 kašičica, suva
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte ulje u dubokom tiganju ili šerpi.

Upržite sitno seckani crni luk u ulju dok ne omekša.

Dodajte brašno i upržite do zlatne boje, dodajte prethodno skuvani i oceđeni pasulj i promešajte.

Pospite alevom paprikom, dodajte piskavicu i nanu, uz energično mešanje.

Skinite gotov prilog sa vatre.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar