Mekike sa kačkavaljem od testa za picu

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
21/02/2019
"Da li znate kako se pravi testo za picu, sada pogledajte kako dodajemo kačkavalj i kakve ukusne mekike pravimo "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije20
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano123
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kvasac - suv, 2 kesice
  • voda - 2/3 šolje , mlaka
  • brašno - 3 šolje, 2 1/2 šolje su za testo, a ostalo je za razvlačenje
  • kačkavalj - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Tradicionalno zamesimo testo za picu od navedenih sastojaka. Ostavljamo da nadođe 20-30 minuta.

Nakon što testo odstoji, pospemo brašnom radnu površinu i razvučemo ne mnogo debelu koru.

Isečemo na kockcie (ili po želji, mogu od veće ili drugog oblika).

Ugrevamo dublji tiganj sa uljem, koliko da pokrije polovinu od dužine mekika i pržimo ih dok ne dobiju zlatnu boju. Ne oduzima mnogo vremena. Oko 5 minuta.

Po želji možemo posuti mekike kačkavaljem odozgo i da ih stavimo u rernu na 5 minuta dok se kačkavalj ne rastopi. Ja volim da stavljam kačkavalj samo unutra - dobija se odličan miris i ukus.

Savet: Kada dodajete kačkavalj u testo isecite ga na male komade ili izrendajte da bi vam bilo lakše da mesite.

Za intenzivniji ukus kačkavalja, povećajte količinu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar