Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Meze»Zapečeni svinjski bubrezi iz rerne

Zapečeni svinjski bubrezi iz rerne

ZoriZori
Guru
8932865k
Zapečeni svinjski bubrezi iz rerne
Fotografije: Zori
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
5
"Ako još niste probali ovaj delikates, brzo popravite tu grešku"

Potrebni sastojci

  • svinjski bubrezi - 5 komada
  • maslac - 4 - 5 supenih kašika
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • crni luk - 2 glavice
  • crvene paprike - 2 komada
  • paradajz - 2 - 3 komada
  • brašno - 1 supena kašika
  • sušeno povrće - 6 supenih kašika (praziluk, celer, paškanaz, crni luk, šargarpa, crvena paprika)
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • bujon od povrća - 1 šolja
  • biber - po ukusu
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite bubrege, isečemo i prelijemo hladnom vodom na jednu noć.

Sledećeg jutra ih isečemo na male komade i prelijemo sokom iz tegle sa kiselim krastavčićima. Ostavljamo na jedan sat.

Pržimo u maslacu cele čenove belog luka zajedno sa krupnije isečenim crnim lukom i crvenim paprikama.

Kad povrće omekša dodajemo bubrege. Pržimo 5-6 minuta, pospemo brašnom, ponovo promešamo i dodajemo krupnije isečen paradajz. Na kraju posipamo sušenim povrćem i dodajemo paradajz pire, rastvoren u bujonu od povrća.

Skidamo sa vatre, začinimo solju, biberom i sitno iseckanim peršunom.

Sipamo u pleh i pečemo u umereno ugrejanoj rerni oko 30 minuta.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: