Način pripreme
Filete bele ribe odmrznemo ako su zamrznuti, i nakon toga osušimo ubrusom. Ako su sveži, samo odvojimo vodu ubrusom.
Pravimo marinadu od mesa, senfa. Koru jednog limuna izrendamo, a sok ocedimo, nakon toga oba sastojka dodajemo u marinadu. Tako treba da odstoji oko 15-20 minuta da se ukusi pomešaju.
Uzimamo ribu i u nju utrljamo prvo beli, a nakon toga i crni biber. Posle pripremamo 4 komada folije u kojoj će se peći riba.
Filete potopimo u marinadu i ostavljamo da odstoji oko 30 minuta - jedan sat.
Nakon što odstoji u marinadi, ribe izvadimo i stavljamo u kalupe za foliju. Pre nego što uvijemo, svaku namažemo sa malo rastopljenog maslaca.
Zatvaramo foliju i pečemo ribe 5 minuta u ugrejanom ulju.
Bela riba je krta i nije joj potrebna duga termička obrada.
Nakon 5 minuta odvojimo od folije i naprskamo sa malo maslinovog ulja. Vraćamo u rernu na još 4-5 minuta, za to vreme file treba da uhvati hrskavu koricu.
Ribu serviramo sa listovima zelene salate, limunom i po želji senfom.