Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Bela riba iz rerne

Bela riba iz rerne

Veselina GardevaVeselina Gardeva
Pomoćnik kuvara
4912119
Bela riba iz rerne2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Marinirate, pečete i jedete - nema ništa komplikovano u pripremi bele ribe iz rerne"

Potrebni sastojci

  • riblji file - 4 komada, bela riba
  • senf - 2 supene kašike
  • so - po ukusu
  • limun - 3 komad
  • med - 1 supena kašika
  • beli biber - 1 prstohvat
  • biber - 1 prstohvat
  • zelena salata - po ukusu (za ukras)
  • maslac - 20 g
  • maslinovo ulje - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Filete bele ribe odmrznemo ako su zamrznuti, i nakon toga osušimo ubrusom. Ako su sveži, samo odvojimo vodu ubrusom.

Pravimo marinadu od mesa, senfa. Koru jednog limuna izrendamo, a sok ocedimo, nakon toga oba sastojka dodajemo u marinadu. Tako treba da odstoji oko 15-20 minuta da se ukusi pomešaju.

Uzimamo ribu i u nju utrljamo prvo beli, a nakon toga i crni biber. Posle pripremamo 4 komada folije u kojoj će se peći riba.

Filete potopimo u marinadu i ostavljamo da odstoji oko 30 minuta - jedan sat.

Nakon što odstoji u marinadi, ribe izvadimo i stavljamo u kalupe za foliju. Pre nego što uvijemo, svaku namažemo sa malo rastopljenog maslaca.

Zatvaramo foliju i pečemo ribe 5 minuta u ugrejanom ulju.

Bela riba je krta i nije joj potrebna duga termička obrada.

Nakon 5 minuta odvojimo od folije i naprskamo sa malo maslinovog ulja. Vraćamo u rernu na još 4-5 minuta, za to vreme file treba da uhvati hrskavu koricu.

Ribu serviramo sa listovima zelene salate, limunom i po želji senfom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti