Način pripreme
Mrena se očisti, opere i ostavlja se da se osuši. Redom se maže maslinovim uljem, posipa se obilno začinom spolja i iznutra, kao i solju i biberom.
Luk se iseče na tanke polumesece, bukovače - na trakice, peršun - na sitno. Pomešaju se i začinjavaju solju i biberom.
Uzimaju se dva komada papira za pečenje, podmažu se i stavljaju se ribe i smesa od povrća oko njih. Blago prelivamo maslinovim uljem, uvijamo u rolat, vezujemo oba kraja, da ne iscure sokovi i pečemo na 200 stepeni oko 30 minuta.
Šaragrepe stavljamo da se kuvaju u posoljenoj vodi dok ne budu gotove. Redom ih isečemo na kolutove i prelivamo zaprškom od maslaca, belog luka (isečenog na fine kriške) i aleve paprike. Uprkos nelagodnosti sa kostima kad se riba konzumira, ukus će vas iznenaditi. Probajte!