bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Testo»Testo za milibrot (kozunak)

Testo za milibrot (kozunak)

EfrosiaEfrosia
Džedaj
5065911207
Testo za milibrot (kozunak)1 / 2
03/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
"Mešenje milibrota je dečija ... nije dečija igra, ali nije ni teško. Pogledajte kako se pravi!"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Brašno se sipa u pleh, pravi se udubljenje u sredini i u njega se sipaju 2 supene kašike mlake vode, kvasac, šećer, so i jaja.

Brašno se mesi dok se ne dobije testo, koje nije baš meko na početku. Mešenje se nastavlja, dok se ne dobije glatko testo, s vremena na vreme se dodaje malo mleka.

Maslac se izgnječi i u njega se dodaje 1/3 testa, mesi se dok se ne dobije homogena smesa. Nakon toga iz dva puta se dodaje i ostalo testo.

Umešeno testo se ostavlja da nadođe na umerenoj temperaturi najmanje 4 sata pre korišćenja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: