Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Kačamak»Seoski kačamak sa čvarcima i sirom

Seoski kačamak sa čvarcima i sirom

LiudmilaLiudmila
Inovator
4681661k159
Seoski kačamak sa čvarcima i sirom
Fotografije: Liudmila
1 / 2
14/10/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Kada ne znate šta da skuvate, okrenite se nečem tradicionalnom - uvek je dobra ideja."

Potrebni sastojci

  • voda - 1250 ml
  • kukuruzno brašno - 400 g, fino
  • maslac - 1 supena kašika ili po ukusu
  • sir - 100 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Moj seoski kačamak sa čvarcima i sirom... Ukusno!

Pravim ga samo sa kukuruznim brašnom, vodom i solju, malo maslaca u vodi. Moja doza je od 1250 ml vode, 400 grama finog kukuruznog brašna, kašike soli.

Od ukupne količine vode odvajam za rastvaranje brašna.

I kada ostala voda provri, ubacujem u nju malo maslaca ili ulja, brašna koje je u kaši i energično mešam dok se kačamak ne odlepi od zidova posude.

Vaša ringla treba da bude slabija. Raspoređujem u tanjire.

Odozgo stavljam sir, zalivam istopljenim maslacem i domaćim čvarcima sa alevom paprikom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: