Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Pirinač sa jagnjećim iznutricama u šerpi

Pirinač sa jagnjećim iznutricama u šerpi

Paulina StoyanovaPaulina Stoyanova
Pomoćnik kuvara
1032161637
Pirinač sa jagnjećim iznutricama u šerpi2 / 2
28/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
10
"Veću šerpu pripremite, zato što će svi želeti da probaju oko ukusno jelo"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 1 komplet
  • šargarepa - 5 komada
  • luk - 2 glavice
  • pirinač - 500 g, biserni
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • so - po ukusu
  • biber - 2 prstohvata
  • nana - 1 šaka
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeće iznutrice operemo dobro sa solju. Stavljamo da se kuva sa 2 supene kašike sirćeta. Ja ga kuvam u hermetičkoj šerpi oko 40 minuta, nakon toga isključujem, ostavljao 30 minuta da stoji u šerpi pre nego što otvorim poklopac.

Za to vreme se iznutrice dokuvaju. Vadimo ih i sečemo na komade.

Oljuštimo i isečemo sitno šargarepu i luk.

U duboku šerpu, koja se ne lepi, stavljamo 3-4 supene kašike ulja da se ugreje, dodajemo šargarepu i luk i pržimo dok ne dobiju zlatnu boju. Dodajemo jagnjeći komplet da se i on proprži.

Za to vreme očistimo i operemo pirinač. dodajemo ga u sastojke koji se kuvaju. začinimo solju, biberom i nanom.

Dodajemo vodu, moja proporcija je 4:1 - voda:pirinač i ostavljamo na umerenoj vatri da se krčka. S vremena na vreme mešamo.

Kad pirinač bude gotov, skidamo sa vatre. Pazite da ne zagori, zato mešajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: