Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Nervozna ćufta na podlozi

Nervozna ćufta na podlozi

EliEli
Šegrt
11125
Nervozna ćufta na podlozi
Fotografije: Eli
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Doktor nam je rekao da čuvamo živce, zato od sad pa na dalje, samo će ćufte biti nervozne"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 250 g
  • krompir - 3 - 4 komada
  • jaja - 1 komad
  • kačkavalj - 150 g
  • ljuta aleva paprika - 1 komad
  • brašno - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Začinite mleveno meso začinima po ukusu - čubar, biber, so itd. Dodajte ljutu alevu papriku, isečenu ili sitno samlevenu, može i ljuta paprika.

U sredinu ćufte dodajte kačkavalj, isečen na kockice, možete ga i izrendati.

Oblikovane ćufte pržite na ne mnogo jakoj vatri. U protivnom, kačkavalj može da iscuri. Nakon toga napravite podlogu od krompira.

Izrendajte krompir krupnije, dodajte brašno i jaje i dobro promešajte.

Pržite kao palačinku u okruglom tiganju. Prilikom serviranja ćuftu stavite na podlogu, možete ukrasiti po ukusu i želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: