Rolat od srnetine sa biberom

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18462
03/03/2019
"Samo za majstore - pogledajte kako se priprema rolat od srnetine sa biberom "
Priprema10 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno190 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano115
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom sedmice18
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

But očistite od kostiju tako da ostane pravougaoni komad mesa. Pripremite marinadu mešanjem svih sastojaka za nju i energično promešajte.

Povrće fino isecite na sitne komade. Zagrejte maslac i u njemu ispržite luk, zatim dodajte pečurke i crvenu papriku. Dinstajte oko 2 minuta, sklonite sa vatre i dodajte peršun, začine i 2 kašike marinade.

Stavite srneće meso na sto, sa kožom na dole, i kao testo ga razvucite oklagijom. Posolite ga lagano i na njega stavite dinstano povrće. Umotajte meso u rolat i vežite ga.

Stavite rolat u odgovarajuću duboku posudu za pečenje i prelijte ga preostalom marinadom, prekrijte folijom i ostavite najmanje 12 sati u frižideru.

Meso se peče 2 i 1/2 sata u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Uklonite foliju i pecite još 10-15 minuta.

Sok od pečenja pomešajte sa pavlakom i konjakom i zagrejte ga na slaboj vatri i kuvajte ga 2 minuta. Sa tako pripremljenim sosom, prelijte meso.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar