Način pripreme
But očistite od kostiju tako da ostane pravougaoni komad mesa. Pripremite marinadu mešanjem svih sastojaka za nju i energično promešajte.
Povrće fino isecite na sitne komade. Zagrejte maslac i u njemu ispržite luk, zatim dodajte pečurke i crvenu papriku. Dinstajte oko 2 minuta, sklonite sa vatre i dodajte peršun, začine i 2 kašike marinade.
Stavite srneće meso na sto, sa kožom na dole, i kao testo ga razvucite oklagijom. Posolite ga lagano i na njega stavite dinstano povrće. Umotajte meso u rolat i vežite ga.
Stavite rolat u odgovarajuću duboku posudu za pečenje i prelijte ga preostalom marinadom, prekrijte folijom i ostavite najmanje 12 sati u frižideru.
Meso se peče 2 i 1/2 sata u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Uklonite foliju i pecite još 10-15 minuta.
Sok od pečenja pomešajte sa pavlakom i konjakom i zagrejte ga na slaboj vatri i kuvajte ga 2 minuta. Sa tako pripremljenim sosom, prelijte meso.