Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Rol-viršle»Pecivo za doručak sa viršlama i kimom

Pecivo za doručak sa viršlama i kimom

VeselinaVeselina
Inovator
139471k
Pecivo za doručak sa viršlama i kimom
Fotografije: Veselina
3 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Nećemo ga nazvati rol-viršle, ali da znate da smo unutra sakrili pola. I da, ukusno je"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 100 g
  • kvasac - ½ kockice
  • voda - 50 ml
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 4 supene kašike
  • brašno - 3 šolje
  • žumanca - 1 koamd + 1 supena kašika ulja
  • jaja - 1 komad
  • viršle - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Prosevamo brašno u dubokoj posudi. Odmerimo tačne količine vode i svežeg mleka. Ugrevamo sveže mleko, malo i u njega stavljamo ½ kockice kvasca. Promešamo prstima. Unutra stavljamo šećer i 1 supenu kašiku brašna. Ostavljamo sa strane da se aktivira. Dodajemo ih posle u brašno.

U brašnu pravimo udubljenje. Unutra stavljamo so, ulje i vodu. Voda ne treba da bude hladna. Posle razbijemo 1 jaje. Zamesimo meko testo. Mesimo ga dobro na stolu, posutim brašnom. Treba da dobijemo meko testo. Pomešamo žumance sa 1 supenom kašikom ulja u posudi. Njime premažemo pecivo.

Ostavljamo testo da nadođe 30 minuta na toplom, pokriveno krpom. Kad nadođe umešena lopta delimo je na dva dela i posle na po pet, šest svaku. Oblikujemo svaki deo lopte. Razvijemo oklagijom, posutom brašnom. Sto na kojem razvijamo takođe pospemo brašnom. Razvučemo kockice. Sečemo viršle na po 4 četvrtine svaku. U početak svake stavljamo po četvrtinu viršle.

Sa dve stane zavijemo i posle uvijamo. Tako pravimo i sa drugim loptama. Pecivo poređamo u pleh, obložen papirom za pečenje. Nadolazi još 20 minuta, pokriveno krpom i na toplom. Namažemo ih sa svih strana smesom od žumanca i ulja uz pomoć četke. Obilno posipamo kimom. Pečemo u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotovo. Treba da nadođu i da dobiju lepu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: