Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni krompir»Engleski krompir Džek (Jack potatoes)

Engleski krompir Džek (Jack potatoes)

Veselina GardevaVeselina Gardeva
Pomoćnik kuvara
4912119
Engleski krompir Džek (Jack potatoes)
Fotografije: Veselina Gardeva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Uzimajte viljuške i dođite da zajedno probamo ovaj topao krompir Džek"

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 komada, veliki
  • tunjevina - 400 g, iz konzerve
  • kukuruz - 150 g
  • kačkavalj - 300 g
  • maslac - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir operemo i stavljamo u pleh, ne ljuštimo. Pečemo dok ne bude gotovo ili dok se kora ne raspukne.

Kad se krompir ispeče, vadimo i ostavljamo sa strane da se malo ohladi.

Nakon toga svaki krompir isečemo po dužini i sredinu sabijemo, tako da ostane mesta da se napuni.

Uzimamo od maslaca i sa njim namažemo unutrašnjost krompira. Nakon maslaca stavljamo tunjevinu. Nju možemo ocediti prethodno od soka iz konzerve ili da ostavimo da jelo bude sočnije.

Ribu treba lagano da gurnemo u krompir. Nakon toga dodajemo kukuruz.

Kačkavalj izrendamo i rasporedimo odozgo na krompir.

Proceduru ponavljamo i sa ostalim krompirima. Pleh vraćamo u rernu i ostavljamo dok se kačkavalj ne zapeče.

Jelo serviramo toplo, a u Engleskoj se servira sa zelenom salatom i slatkim pasuljem iz konzerve.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: