Način pripreme
Krompir operemo i stavljamo u pleh, ne ljuštimo. Pečemo dok ne bude gotovo ili dok se kora ne raspukne.
Kad se krompir ispeče, vadimo i ostavljamo sa strane da se malo ohladi.
Nakon toga svaki krompir isečemo po dužini i sredinu sabijemo, tako da ostane mesta da se napuni.
Uzimamo od maslaca i sa njim namažemo unutrašnjost krompira. Nakon maslaca stavljamo tunjevinu. Nju možemo ocediti prethodno od soka iz konzerve ili da ostavimo da jelo bude sočnije.
Ribu treba lagano da gurnemo u krompir. Nakon toga dodajemo kukuruz.
Kačkavalj izrendamo i rasporedimo odozgo na krompir.
Proceduru ponavljamo i sa ostalim krompirima. Pleh vraćamo u rernu i ostavljamo dok se kačkavalj ne zapeče.
Jelo serviramo toplo, a u Engleskoj se servira sa zelenom salatom i slatkim pasuljem iz konzerve.