Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Jelo od povrća u tiganju sa šafranom

Jelo od povrća u tiganju sa šafranom

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
8920674
Jelo od povrća u tiganju sa šafranom
Fotografije: Albena Atanasova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Servirajte povrće u tiganju sa šafranom kao prilog uz glavno jelo ili servirajte sa prženim jajima ili pilećim mesom."

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 2 komada
  • patlidžan - 1 komad
  • tikvice - 1 komad
  • crvene paprike - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • origano - 1/2 kašičice, suv
  • kumin - 1/2 kašičice
  • šafran - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • limin - 1/2
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite šafran u malo vode da odstoji.

Ugrejte maslinovo ili biljno ulje u velikom tiganju na umerenoj temperaturi.

Dodajte luk i dinstajte dok ne omekša i dok luk ne dobije zlatnu boju.

Dodajte isečenu šargarepu, patlidžan, tikvice i paprike.

Pržite oko 5 minuta dok ne budu mekane, ali ne previše.

Dodajte isečeni paradajz i ostavite da se dinsta još 2-3 minuta.

Smanjite temperaturu do bude umerena i dodajte suvi origano, kumin, so i biber.

Dobro promešajte da se začini pomešaju.

Poklopite tiganj i ostavite povrće da se dinsta oko 5 minuta ili dok ne omekša potpuno.

Dodajte šafran iz vode.

Pre serviranja ocedite sok od poal limuna preko povrća i mešajte za dodatan ukus.

Servirajte povrće u tiganju sa šafranom kao prilog uz glavno jelo ili servirajte sa prženim jajima ili pilećim mesom.

Ovo je jedan predivan način da prirpemaite i da uživate u povrću sa originalnim persijskim ukusom. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: