Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni krompir»Punjeni krompir sa dresingom od jagoda

Punjeni krompir sa dresingom od jagoda

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
8920674
Punjeni krompir sa dresingom od jagoda
Fotografije: Albena Atanasova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Kulinarski izazov za sve one, koji se ne plaše da mešaju ukuse, mirise i ideje"

Potrebni sastojci

  • krompir - 10 komada, krupniji
  • jaja - 2 komada
  • sir - 50 g
  • kačkavalj - 50 g
  • šunka - 50 g
  • tikvice - 3 kriške
  • šargarepa - 1 komad
  • sojine klice - 10 g
  • maslac - 10 g
  • čubar - 5 g
  • so - 5 g
  • za dresing
  • jagode - 5 - 6 komada, krupnije
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • sirće - 1 kašičica
  • limuna - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite krompire i stavite cele da se kuvaju, nemojte ih ljuštiti. Kuvajte na tihoj vatri dok ne budu gotovi. Ohladite ih i oljuštite.

Nakon toga pažljivo nožem izvadite unutrašnjost svakog krompira. Posolite po ukusu i ostavite sa strane.

Rastopite maslac, nemojte ga pržiti.

Četkom oblino namažite unutrašnjost svakog krompira.

Skuvajte jaja, da budu tvrda. Oljuštite ih i izrendajte.

Na pari omekšajte sojine klice i šargarepu.

Pomešajte klice sa rendanim jajima i rendanom šargarepom.

Izrendajte sir, kačkavalj i šunku.

Počnite da punite krompir u slojevima. Odozdo stavite prvo sir, nakon toga šargarepu i kice, posle šunku i kačkavalj. Po želji pre kačkavalja pospite čubrom.

Dresing pripremite tako što operete jagode i isečete na male komade. Pasirajte ih zajedno sa maslinovim uljem, sirćetom, sokom od imuna i malo soli.

Odozgo, preko svakog krompira stavite po jednu supenu kašiku dresinga.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: