Svinjski vrat sa ćufticama na roštilju

07/03/2019
"Mi vam kažemo da znate, najukusniji prilog za svinjski vrat su ćuftice na roštilju "
Priprema60 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno120 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano45
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso od vrata sečemo na krupnije šnicle (4-5 komada). Svaku posipamo sa obe strane solju, biberom, kuminom i po želji prstohvatom belog luka u prahu.

Mleveno meso začinimo solju, biberom, čubrom i kuminom. Dobro promešamo rukama i zajedno sa šniclama ostavljamo u plehu, pokrivenom providnom folijom u frižideru na 2-3 sata dok ne upije mirise začina.

Ugrevamo roštilj, zapalimo ćumur, odozgo namažemo parčetom slanine. Poređamo šnicle i oblikovane ćuftice.

Pečemo sa obe strane dok ne bude gotov i dok ne dobiju lepu boju. Serviramo sa domaćom toplom pogačom i crnim vinom. Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar