Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Kavarma»Kavarma sa piletinom i slaninom

Kavarma sa piletinom i slaninom

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
13834739
Kavarma sa piletinom i slaninom
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Evo ovakvi predlozi za večeru nas teraju da žalimo što nemamo dva želuca"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g, file
  • slanina - 400 g, dimljena
  • luk - 2 velike glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • pečurke - 150 g
  • paprike - 1 zelena i 1 crvena, sveže
  • paprike - 2 pečene i oljuštene
  • paradajz - 600 h, iz konzerve
  • začini - so, biber, aleva paprika, prstohvat šećera
  • čili - malo, u paradajz
  • soja sos - 2 - 3 supene kašike
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • kukuruzno brašno - 2 - 3 supene kašike
  • voda - 100 ml, mlaka
  • peršun - svež
  • bosiljak - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći file isečemo na kockice i začinimo solju i biberom. U dubokom tiganju propržimo u masti začinjeni pileći file dok ne pobeli.

U njega dodajemo dimljenu slaninu, malo propržimo. Ona je dimljena, nema potrebe da se mnogo dinsta ili prži, daje veoma lep dimljeni miris.

Kad propržimo meso, vadimo ga u duboku glinenu đuvečaru. Počinjemo da dinstamo povrće, luk i pečurke sečemo na krugove, šargarepu i sveže paprike na žilijen, a pečene paprike na komade.

U istoj masti dinstamo redom povrće - luk, šargarepu, pečurke, sveže paprike i na kraju pečene paprike. U povrće u tiganju dodajemo soja sos.

Promešamo i prebacujemo u meso u đuvečaru. Ponovo u istom tiganju propržimo alevu papriku, brašno. Dodajemo mlaku vodu i paradajz, u njih dodajemo prstohvat šećra i nekoliko kapljica čilija.

Kad se izdinsta paradajz sipamo njih u đuvečaru. Posipamo zelenim začinima i pečemo kavarmu oko 30-40 minuta da se pomešaju miris mesa i povrća.

Neka vam je ukusno! Serviramo sa dodatkom po želji. Može i na omlet od jaja, krompir pire, ali ja sam odabrala pikantan prženi krompir.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: