Način pripreme
Pileći file isečemo na kockice i začinimo solju i biberom. U dubokom tiganju propržimo u masti začinjeni pileći file dok ne pobeli.
U njega dodajemo dimljenu slaninu, malo propržimo. Ona je dimljena, nema potrebe da se mnogo dinsta ili prži, daje veoma lep dimljeni miris.
Kad propržimo meso, vadimo ga u duboku glinenu đuvečaru. Počinjemo da dinstamo povrće, luk i pečurke sečemo na krugove, šargarepu i sveže paprike na žilijen, a pečene paprike na komade.
U istoj masti dinstamo redom povrće - luk, šargarepu, pečurke, sveže paprike i na kraju pečene paprike. U povrće u tiganju dodajemo soja sos.
Promešamo i prebacujemo u meso u đuvečaru. Ponovo u istom tiganju propržimo alevu papriku, brašno. Dodajemo mlaku vodu i paradajz, u njih dodajemo prstohvat šećra i nekoliko kapljica čilija.
Kad se izdinsta paradajz sipamo njih u đuvečaru. Posipamo zelenim začinima i pečemo kavarmu oko 30-40 minuta da se pomešaju miris mesa i povrća.
Neka vam je ukusno! Serviramo sa dodatkom po želji. Može i na omlet od jaja, krompir pire, ali ja sam odabrala pikantan prženi krompir.