Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Kavarma»Turska kavarma sa piletinom

Turska kavarma sa piletinom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k416
Turska kavarma sa piletinom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
13/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Nemamo ništa protiv i svaki dan da jedenom pileću kavarmu, ali, razume se, spremljenu baš na ovaj način"

Potrebni sastojci

  • paprika - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • pileći file - 500 g
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 2 komada
  • pečurke - 150 g
  • so
  • praziluk - 1 struk
  • beli luk - 1 čen
  • maslinovo ulje - 40 ml
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber
  • belo vino - 80 ml
  • skrob - 1 kašika
  • lovorov list - 1 komad
  • sok od paradajza - 200 ml
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i iseckajte luk na polumesece, dinstajte u masnoću pet minuta. Operite, isecite i dodajte u njega pileći file.

Očistite i isecite pečurke i šargarepe. Dodajte ih i kuvajte još pet minuta pod poklopcem.

Isecite i ostale sastojke za pileći kavarmu - paradajz, paprike, beli luk i praziluk. Dodajte ih u ostale sastojke.

Začinite alevom paprikom i lovorovim listom. Čim ukusna kavarma provri, sipajte vino.

Kada ispari, dodajte sok od paradajza i kuvajte tursku kavarmu sa piletinom 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: