Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Milanski minestrone

Milanski minestrone

Daniela GeorgievaDaniela Georgieva
Šegrt
481511
Milanski minestrone1 / 2
08/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Uzbudljiva kombinacija ukusa i aroma, koja će vas osvojiti i pre nego što probate jelo"

Potrebni sastojci

  • slanina - 20 g
  • crni luk - mala glavica
  • peršun - 1/2 kašike
  • žalfija - 1 list
  • celer - 1.5 stabljike
  • šargarepa - 1/2 komada
  • krompir - 75 g
  • tikvice - 50 g
  • kupus - 75 g
  • paradajz - 1 komad
  • maslac - 10 g
  • pasulj - 40 g
  • voda - 1 litar
  • pirinač - 40 g
  • parmezan
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj skuvajte u vodi, a prethodno neka odstoji u njoj određeno vreme. Slaninu i luk isecite na male kockice, peršun i žalfiju iseckajte na sitno, a kupus i celer na trakice. Šargarepu, krompir i tikvice nasecite na kockice.

Paradajz potopite u vrelu vodu, oljuštite ga i nasecite na male komade.

Istopite slaninu, dodajte maslac, luk, celer i šargarepu i upržite ih.

Dodajte pasulj, krompir, tikvice i vodu i prodinstajte.

Na kraju dodajte kupus, paradajz, pirinač, so i začine i kuvajte dok sve ne omekša.

Pre posluženja narendajte parmezan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: