Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa sa Makaronama»Klasična supa minestrone

Klasična supa minestrone

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367512k104
Klasična supa minestrone
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 10
01/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Za one koji znaju da je dobra hrana umetnost, a to je večno - tačan recept za klasičnu supu minestrone"

Potrebni sastojci

  • slanina - 200 g
  • luk - 1 glavica
  • testenina - 100 g
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • karfiol - 1/2 glavice
  • spanać - 200 g
  • tikvice - 1 komad
  • beli pasulj - 200 g, iz konzerve
  • paradajz - 400 g
  • bujon od povrća - 1 litar
  • bosiljak - 1 - 2 struka
  • maslac - 50 g
  • maslinovo ulje - 3 - 4 kašike
  • ljuta aleva paprika - 1/4 kašičica
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite glavicu luka i čenove belog luk na sitno. Zagrejte maslinovo u duboku posudu i dinstajte luk i beli luk prstohvatom soli. Isecite slaninu na kocke i dodajte u posudu.

Oljuštite tikvicu i isecite je na kocke. Iseckajte na sitno struk svežeg bosiljka i listove spanaća. Odvojte ružice od pola glavice karfiola.

Dodajte svo povrće u posudu. Začinite solju i biberom, a po želji napravite supu pikantniju i sa prstom ljute aleve paprike.

Dodajte još malo maslinovog ulja i ostavite povrće da se zaprže na kratko.

Prelijte bujonom od povrća i ostavite supu da se krčka na umerenoj vatri 10 minuta. Dodajte beli pasulj, sipajte paradajz i ostavite supu da provri ponovo.

Iseckajte spanać na krupno i dodajte. Sipajte i testeninu i kuvajte još 8-9 minuta.

Na kraju stavite u minestrone velikodušno grudvu maslaca da napravite bujon supe gušćim.

Sklonite supu minestrone sa ringle u možete da servirate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: