Način pripreme
Isecite glavicu luka i čenove belog luk na sitno. Zagrejte maslinovo u duboku posudu i dinstajte luk i beli luk prstohvatom soli. Isecite slaninu na kocke i dodajte u posudu.
Oljuštite tikvicu i isecite je na kocke. Iseckajte na sitno struk svežeg bosiljka i listove spanaća. Odvojte ružice od pola glavice karfiola.
Dodajte svo povrće u posudu. Začinite solju i biberom, a po želji napravite supu pikantniju i sa prstom ljute aleve paprike.
Dodajte još malo maslinovog ulja i ostavite povrće da se zaprže na kratko.
Prelijte bujonom od povrća i ostavite supu da se krčka na umerenoj vatri 10 minuta. Dodajte beli pasulj, sipajte paradajz i ostavite supu da provri ponovo.
Iseckajte spanać na krupno i dodajte. Sipajte i testeninu i kuvajte još 8-9 minuta.
Na kraju stavite u minestrone velikodušno grudvu maslaca da napravite bujon supe gušćim.
Sklonite supu minestrone sa ringle u možete da servirate.