Voćna kakao torta sa kremom maskarpone

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
08/03/2019
"Torta o kojoj ste sanjali - Voćna-kakao torta sa maskarponeom "
Priprema60 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno180 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano58
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • Za kore
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 250 g
  • brašno - 2 šolje
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • vanila - 1 komad
  • kakao - 4 kašike
  • ulje - 100 ml
  • Za maskarpone krem
  • maskarpone - 200 g
  • kisela pavlaka - 150 g
  • rum - 50 ml
  • žumanca - 2 komada
  • šećer u prahu - 60 g
  • sok od limuna - 1 kašika
  • Za ukras
  • jagode - 200 g, sveže
  • maline - 100 g, sveže
  • kivi - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Jaja i šećer se umute u gustu homogenu smesu pomoću miksera. Dodaju se ulje, kiselo mleko i prosejano brašno sa vanilom i praškom za pecivo dodatim u njih, kad se meša rukom dodaje se i kakao.

Smesa se sipa u posudu za pečenje prečnika 30-32 cm, postavljenu papirom za pečenje, i peče se dok čačkalicca ne bude suva u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Vadi se na rešetku i ostavlja se da se potpuno ohladi. Dobijena kora se iseče na tri dela pomoću konca. Krem se sprema tako što se muti žumance sa šećerom u prahu ipomoću miksera.

Dodaje se maskarpone i kisela pavlaka. Dodajte sok od limuna i vanilu. Kore se spajaju dobijenim kremom, pri čemu se preko svakog sloja krema gusto ređa očišćeno, osušeno i isečeno voće.

Preko krema na poslednjoj kori se ređa očišćeno i osušeno voće isečeno i aranžirano po izboru. Torta treba da odstoji u fižideru bar 3-4 sata pre nego što se konzumira.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar