Način pripreme
Svinjska džigerica se iseče na nekoliko većih parčića. Na ringlu se stavlja šerpa sa 2-3 litra posoljene vode. Nakon što voda provri stavlja se džigerica. Kuva se do 12 minuta.
Ideja kuvanja je da se otkloni krv iz digerice.
Nakoj što je džigerica gotova vadite je iz bujona i ostavljate da se ohladi da možete kasnije da je isečete.
Odvajate 200-300 ml bujona.
U drugu šerpu stavljate ulje da se zagreje. Ljuštite i sečete na sitno luk i stavljate ga u zagrejano ulje.
Kuvate luk dok ne omekša. Isečete džigericu na parčiće željene veličine i stavljate u luk da se zaprži.
Začinjavate alevom paprikom, biberom i lovorovim listom, promešate dobro i dodajte bujon koji ste ranije izdvojili.
Ostavljate da se krčka oko 15-20 minuta, da provri bujon.
Servirate toplo, možete da dodate garnirung po vašoj želji.