Punjeni zec sa garnirungom u sopstvenom sosu

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79553
28/07/2019
"Dobar posao dolazi polako, a ukusan zec - polako i u sopstvenom sosu "
Priprema40 min.
Kuvanje140 min.
Ukupno180 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano49
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • zec - 1, 2 kg, ceo
  • pečurke - 350 g, šampinjoni
  • šaragrepa - 5 - 6 komada
  • krompir - 1, 2 kg
  • luk - 1 komad
  • pirinač - 1 šolja
  • so
  • biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk i 2-3 pečurke na sitno i zapržite u ulju. Dodajte pirinač i promešajte minut. Posolite solju i biberom po ukusu. Prelijte sa dve šolje vode. Čim pirinač upije vodu, sklonite sa ringle.

Stavite zeca u posudu za pečenje i napunite ga pirinčem. Probodite ga čačkalicama, da se ne otvara ili ga ušijte koncem. Namažite ga sa nekolik kapi ulja, solju i biberom.

Očistite pečurke, šargarepe i krompir i isecite na krupno. Rasporedite ih oko zeca u posudi, posolite i sipajte nekoliko kapi ulja.

Prelijte sa šoljom i po vode i pokrijte folijom, da se dinsta oko 120 minuta, na 250 stepeni. Sklonite foliju i zapecite 10 minuta, da se dobije zlatasta korica.

Servirajte sa belim vinom ili pivom!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar