Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Čorba od bundeve»Krem supa od bundeve sa konzervisanim paradajzom

Krem supa od bundeve sa konzervisanim paradajzom

Krem supa od bundeve sa konzervisanim paradajzom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
5
"Topla krem supa sa ukusom i aromom, koji će vas nekako naterati da se prisetite lepih letnjih dana"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 kg
  • šaragrepa - 4 srednje velike
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 4 čena
  • celer - 30 g, glavica
  • paradajz - 1/2 tegle
  • griz - 3 - 4 kašike
  • bujon - 2 kocke, od povrća
  • peršun - 1/2 vezice
  • kisela pavlaka - 1/2 čaše
  • maslac - 50 g
  • soja sos
  • so
  • korijander
  • kari
  • kumin
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i beli luk se iseckaju i stavljaju da se dinstaju u ulju na dnu šerpe u kojoj će se kuvati supa.

Bundeva, celer i šargarepe se iseku na parčiće i dodaju u luk i beli luk nakon desetak minuta.

Dodaje se soja sos i maslac, meša se dobro i ostavlja se da se dinsta povrće oko 40 minuta uz regularno mešanje.

U međuvremenu rastvaramo bujon u vodi i dodajemo već izdinstane sastojke dodajući vodu do ukupne količine od 4 litra - ostavljamo dok se sve potpuno ne skuva.

Posle ide red paradajza, koji su promešani sa grizom unapred - dodajemo ih u supu, zajedno sa svim začinima i kuvamo još 15-ak minuta.

Isključuje se ringla, poslednja se dodaje pavlaka i pasira se. Servira se sa prepečenim kriškama ili krutonima, po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: