Jagnjeća čorba od iznutrica bez zaprške
Агнешка дроб чорба без застройка
bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća Čorba»Jagnjeća čorba od iznutrica bez zaprške

Jagnjeća čorba od iznutrica bez zaprške

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Početnik
947717k173
Jagnjeća čorba od iznutrica bez zaprške
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
11/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"I bez zaprške je ukusna, samo ako je napravite tačno po ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 500 g
  • luk - 1 komad
  • ulje - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • selen - po ukusu
  • nana - po ukusu
  • pirinač - 4 - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Komplet dobro operemo i stavljamo u posudu da se kuva. Kada se skuva izvadimo i isečemo na kocke.

Bujon u kome smo pravili komplet, procedimo i koristimo za dalje spremanje jela. Luk stavljamo da se kuva u proceđenom bujonu.

Kada je gotovo dodajemo isečene iznutrice i začinjavamo solju i dodajemo kašiku ulja, kao i pirinač.

Kuvamo dok ne nabubri pirinač. Nakon što je gotov dodajemo biber, selen i nanu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: